Λογότυπο ΕΣΠΑ
Go to top
Blog

Αλήθειες & Μύθοι για το Τοπικό Πάχος !!!

Που οφείλεται το τοπικό πάχος;

Το τοπικό πάχος οφείλεται στην ανώμαλη, υπερβολική συσσώρευση του λίπους σε διάφορες περιοχές του σώματος από τις οποίες είναι πολύ δύσκολη η απώλειά του, παρά τις όποιες προσπάθειες με δίαιτα και άσκηση.

Οι περιοχές αυτές καθορίζονται από το φύλο, την ηλικία, την άσκηση αλλά και τη γενετική προδιάθεση του κάθε ανθρώπου.Στις γυναίκες το μεγαλύτερο ποσοστό εναποτίθεται γύρω από τη λεκάνη, στους μηρούς και τους γλουτούς, ενώ στους άνδρες συνήθως τα «περιττά» κιλά μαζεύονται στην περιοχή της κοιλιάς.
Οι διαφορετικές αυτές περιοχές στα δύο φύλα οφείλονται στην επίδραση των ορμονών του φύλου. Στην περίπτωση των γυναικών για παράδειγμα, λειτουργούν με τέτοιο τρόπο ώστε να τους προσφέρουν προστασία για το έμβρυο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Στους άνδρες από την άλλη, η συσσώρευση λίπους γύρω από το στομάχι και την κοιλιά χαρακτηρίζεται ως κεντρική παχυσαρκία και μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στην υγεία και να σχετίζεται με καρδιαγγειακά προβλήματα.

Η παραφιλολογία

Εδώ και χρόνια ακούμε ότι το τοπικό πάχος είναι ένα πρόβλημα το οποίο δεν επιλύεται ούτε με διατροφή, ούτε με άσκηση. Οι μέθοδοι αντιμετώπισης που έχουν ακουστεί περιλαμβάνουν μασάζ, σάουνα, κρέμες αδυνατίσματος, ειδικά ρούχα, ειδικά μηχανήματα βότανα, ακόμη και αστρολογικές προβλέψεις. Τίποτε από αυτά δεν στέκει επιστημονικά.

Οι “ειδικές” ασκήσεις 

Πολλές φορές ακούμε στο γυμναστήριο ανθρώπους να υποστηρίζουν ότι για να χαθεί η κοιλιά πρέπει να εκτελεστούν περισσότεροι κοιλιακοί ή για να μικρύνει η διάμετρος της περιφέρειας πρέπει να κάνεις για πολύ ώρα ελλειπτικό μηχάνημα. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμία άσκηση η οποία να καταναλώνει ενεργεία μόνο από τις περιοχές που υπάρχει πλεόνασμα λίπους. Η άσκηση μπορεί να αποτρέψει τη χαλάρωση που θα προκύψει μετά την απώλεια βάρους αλλά δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να προγραμματίσει τον οργανισμό να κάψει ενέργεια μόνο από το σημείο που εμείς επιθυμούμε.

Οι ‘’ειδικές’’ τροφές

Τα τελευταία χρόνια η μανία της διατροφής έχει φέρει στην επικαιρότητα και το θέμα του τοπικού πάχους. Μάλιστα εμφανίστηκαν και ‘’απόψεις’’ οι οποίες εμφανίζουν συγκεκριμένες τροφές ως αιτία του προβλήματος και άλλες ως πάλι ως τη ‘’λύση’’. Στην πραγματικότητα η διατροφή παίζει τεράστιο ρόλο στο σωματικό βάρος χωρίς όμως να καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο αυτό θα ‘’εγκατασταθεί’’ στο σώμα.

Η απόλυτη λύση! :

Εξάλειψη του επίμονου τοπικού πάχους μόνιμα με την μέθοδο της Κρυολιπόλυσης Cryosculpture ΙΙ 

Η πλέον αποτελεσματική, μη επεμβατική, θεραπεία που πραγματοποιεί ακριβώς αυτό που υπόσχεται !!!

Άμεσο και εγγυημένο αποτέλεσμα ακόμα και με μία μόνο συνεδρία. Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά, αποδεδειγμένα, εμφανή και οριστικά! Το επιβεβαιώνουν δεκάδες επιστημονικές μελέτες και  τα 3,5 εκατομμύρια εφαρμογών μέχρι σήμερα!

Μάθετε περισσότερα -> ΕΔΩ